Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због више кривичних дјела

| Бања Лука | Петак, 14. фебруар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 12.02.2020. године идентификовали су и слободе лишили лице иницијала Р.Н. због основа сумње да је починило кривична дјела „Превара“, „Фалсификовање исправе“ и „Крађа“.

Наиме, Р.Н. се сумњичи да је извршио кривично дјело „Фалсификовање исправе“, на начин да је направио лажну возачку дозволу и личну карту БиХ, и личну карту Републике Србије, а све на име Михаило Миливојац. Представљајући се као Михаило Миливојац извршио је и кривично дјело „Превара“, на начин да је изнајмио стан од оштећеног лица, не плативши најам. Из наведеног стана је отуђио телевизор чиме је починио кривично дјело „Крађа“.

За Р.Н. је од стране Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Основног суда Бијељина било расписано шест потрага због почињених кривичних дјела „Превара“.

О наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука. Лице је након завршене криминалистичке обраде, предато у Окружни центар Судске полиције Бања Лука.

Полицијска управа Бања Лука, апелује на све грађане да уколико су на било који начин оштећени од стране наведеног лица да обавијесте најближу полицијску станицу или позивом на бројеве телефона 122  или 051/337-201.