Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина одржали едукативна предавања о безбједносним ризицима на интернету

| Бијељина | Петак, 14. фебруар 2020.

Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, одржали су данас ученицима Основне школе Јован Дучић у Бијељини  предавања о безбједносним ризицима на интернету.

Oва предавања се организују са циљем да дјеца науче да препознају елементе кривичних дјела која улазе у сиву зону инкриминације.Један од елемената који не смију да раде је да провоцирају на извршење кривичног дјела, да постављају хејтерски материјал који може негативно да се одрази према њима или са елементима кривичног дјела. Као најчешћа последица ових негативности је кривично  правна последица али и личне последице, када се дјете из страха повуче у себе, попусти у школи и избјегава долазак у школу, те избјегава и све до тада нормалне активности.

Полицијски службеници и у наредном периоду настављају са превентивним активностима у основним и средњим школама на подручју Полицијске управе Бијељина, са циљем спречавања и сузбијања малољетничке делинквенције и других асоцијалних понашања.

Такође, напоменуто је да сваку злоупотребу на друштвеним мрежама могу пријавити на бесплатан број телефона 122 како би полицијски службеници предузели мјере и радње из своје надлежности.