Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На иницијативу полицијских службеника одржан састанак на тему сузбијања и спречавања насиља у породици

| Модрича | Уторак, 18. фебруар 2020.

На иницијативу полицијских службеника Полицијске станице Модрича, данас 18.02.2020. године, у Скупштинској сали у згради Општине Модрича, одржан је састанак на тему насиља у породици, а истом су поред командира ПС Модрича Милоша Радића и помоћника командира Едина Шабановића присуствовали и представници Општине Модрича, Основног суда Модрича, Сигурне куће „Будућност“, Центра за социјални рад, Центра за ментално здравље и  Дома здравља Модрича.

У обраћању медијима помоћник командира ПС Модрича Един Шабановић истакао је да су током прошле године на подручју ПС Модрича евдентирана 23 случаја насиља у породици што је за 15% више у односу на претходну годину, те је навео да сигурно постоји велики број грађана који насиље не пријављују. Такође, истакао је да ће полицијски службеници заједно са надлежним институцијама тежити да пронађу адекватно рјешење у циљу заштите жртве али и даљег вршења насиља у породици.

Овом приликом позвао је грађане да свако насиље, које им се лично догоди или се догоди људима из окружења, да пријаве полицији како би се правовремено спријечиле негативне посљедице, а извршиоцима дало до знања да су њихови поступци противзаконити.

Тема данашњег састанка су биле и измјене и допуне Закона о заштити од насиља у породици Републике Српске, које ступају у снагу 1. маја 2020. године.