Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеник изван службе уочио лице током извршења кривичног дјела а које је након 45 минута идентификовано и лишено слободе

| Дервента | Четвртак, 20. фебруар 2020.

Полицијској станици Дервента, 19.02.2020. године, око 02,30 часова, обратио се полицијски службеник наведене Полицијске станице који није био на дужности, те је пријавио да је у улици Српске војске у Дервенти, затекао на лицу мјеста непознато лице како обија путнички аутомобил марке „Seat“, те у намјери да истог ухвати, непознато лице је полицијском службенику задало ударац у предјелу главе, а потом се удаљило са лица мјеста у непознатом правцу.

Одмах по пријави су на лице мјеста упућени полицијски службеници ПС Дервента, који су око 03,15 часова, идентификовали и лишили слободе малољетно лице из Дервенте, за које постоји основ сумње да је извршило наведено кривично дјело.

О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва који је наложио да се након комплетирања предмета, против малољетног лица у редовној процедури достави извјештај о извршеном кривичном дјелу.