Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

У мјесецу јануару задовољавајуће стање безбједности на подручју Полицијске управе Бијељина

| Бијељина | Четвртак, 20. фебруар 2020.

Стање на подручју Полицијске управе Бијељина у мјесецу иза нас је задовољавајуће. У мјесецу јануару 2020. године, на подручју Полицијске управе  Бијељина, евидентирано је укупно 66 кривичних дјела, од чега су 57 дјела општег криминалитета, три дјела привредног криминалитета, два из области злоупотребе опојних дрога и четири кривична дјела против безбједности саобраћаја. Коефицијент укупне расвјетљености кривичних дјела у мјесецу јануару износи преко 65%.

Издвојили би, да је у мјесецу јануару 2020. године:

- коефицијент расвјетљености кривичних дјела Крађа износио око 60%,

- да је евидентирано за чак 46% мање кривичних дјела Тешка крађа,

- да нисмо имали кривичних дјела Тешка крађа возила, док смо у јануару 2019. године евидентирали 5 таквих кривичних дјела,

- нису евидентиранималољетни извршиоци кривичних дјела, док смо у упоредном периоду евидентирали 3 лица

- евидентирано за око 24% мање нарушавања јавног реда и мира

- број саобраћајних незгода смањен за око 8%.

У мјесецу празника и славља када се конзумира већа количина алкохола, када је повећано и присуство људи који бораве на нашем простору, ми можемо да се похвалимо са задовољавајућим стањем безбједности.

Оно што посебно издвајамо је стање безбједости саобраћаја, наше константно присуство на улицама и континуиране акције које су се односиле на алкохол, брзину као и пасивне елементе у саобраћају довеле су до резултата да на подручју Полицијске управе Бијељина у мјесецу који је иза нас нисмо имали саобраћајних незгода са смртним последицама, док смо из саобраћаја искључили 115 возача који су били под дејством алкохола и једног који је био под дејством дрога.

У мјесецу јануару 2020.године евидентирано је 5 миграната који су илегално ушли на подручје наше Управе, што је знатно мање у односу на јануар 2019. године када су забиљежена 42 мигранта.

Неопходно је истаћи да нема евидентираних кривичних дјела ни прекршаја који су починили мигранти.