Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађено око 55 грама опојне дроге марихуане

| Мркоњић Град | Петак, 21. фебруар 2020.

      Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, 20.02.2020. године, лишили су слободе лице иницијала С.П. из Бања Луке због основа сумње да је починило кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.
     
Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, 20.02.2020. године, око 16,40 часова, у мјесту Дабрац, општина Мркоњић Град, извршили су контролу  путничког аутомобила „
Ford focus“ којим је управљало лице иницијала С.П. из Бања Луке. Приликом визуелног прегледа у возилу је уочена зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.
    
На основу усмене наредбе Основног суда Мркоњић Град, извршен је претрес путничког аутомобила које је користило осумњичено лице и том приликом пронађено је и одузето око 55 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.
     
О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде отпусти на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за
почињено кривично дјело.