Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађене и одузете цигарете без акцизних маркица

| Приједор | Понедељак, 24. фебруар 2020.

        Полицијскислужбеници Полицијске станице Приједор 1, дана 21.02.2020.године, у склопу акције кодног назива „Tabacco“, на подручју града Приједора предузели су низ активности усмјерених на откривање и спречавање трговине акцизном робом без пратеће документације.
Истог дана уз сагласност тужиоца Тужилаштва БиХ и по наредби судије за претходни поступак Суда БиХ извршени су претреси путничког аутомобила, стана и других просторија које користи лице Г.Т. из Приједора, трговачке радње и стамбених просторија власништво М.Ћ. из Приједора, трговачке радње власништво З.Р. из Приједора и трговачке радње и складишног простора власништво Б.М. из Приједора.
      
Овом приликом пронађено је и привремено одузето 3090 кутија цигарета различитих врста, без акцизних маркица као и 12 паковања резаног дувана а за које лица нису посједовала потребну документацију.
     
Материјална штета која је причињена по основу неплаћених акциза износи око 5.800,00 КМ.
    
Сви одузети предмети биће достављени у депозит Управе за индиректно опорезивање Бања Лука а након документовања и комплетирања предмета против лица Г.Т. М.Ћ. З.Р. и М.Б. Тужилаштву БиХ, слиједи подношење извјештаја за почињено кривично дјело „Недозвољен промет акцизним производима“.
      
Полицијски службеници ПУ Приједор
и у наредном периоду наставиће рад на откривању и спречавању недозвољене трговине акцизном робом.