Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда спроведена рација и успјешно обезбјеђенa јавна окупљања

| Бања Лука | Понедељак, 24. фебруар 2020.

 Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука на подручју града Бање Лука, у времену од 21.02.-23.09.2020. године, успјешно су извршили обезбјеђења  јавних окупљања на којима није било евидентираних нарушавања јавног реда и мира и извршење криивчних дјела. Током викенда слободе је лишено 27 лица због почињених кривичних дјела и прекршаја.
    
Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука су, током викенда, у шест угоститељских објекта у Бањој Луци, извршили оперативно-тактичну радњу „рацију“ у оквиру које је у једном угоститељском објекту затечено 54 малољетна лица како конзумирају алкохолна пића. Слиједи обавјештавање инспекцијских органа ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности, а у складу са Уредбом о забрани продаје и употребе алкохолних пића на јавним мјестима лицима млађим од 18 године. Издата су 4 прекршајана налога због почињеног прекршаја „Послуживање алкохола“ и то власнику угоститељског објекта и конобарима који су послуживали алкохолна пића малољетним лицима. 
    
Полицијски службеници предузели су и низ других мјера и радњи у којима су санкционисанa
лица због почињених прекршаја по Закону о јавном реду и миру РС и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и у наредном периоду наставиће се са сличним активностима у циљу заштите грађана и њихове имовине и превенције инкриминисаних радњи.