Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град стање безбједности задовољавајуће

| Мркоњић Град | Уторак, 25. фебруар 2020.

     У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 25.02.2020. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец јануар 2020. године. Конференцији су присуствовали замјеник начелника Полицијске управе Бранислав Караулац, начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић и начелник Oдјељења полиције Горан Рољић.
     
Уводним излагањем, присутнима се обратио замјеник начелника Полицијске управе Бранислав Караулац, који је истакао да је у јануару мјесецу 2020. године евидентирано једно кривично дјело убиство које је одмах и ријешено. Није било извршених кривичних дјела која би својим посљедицама изазвала веће узнемирење јавности као што су разбојништава и кривична дјела у вези са отуђењем моторних возила.Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.
Замјеник начелника је истакао да је у посматраном периоду евидентирано 7 кривичних дјела, 6 кривичних дјела општег криминалитета и  1 кривично дјело из области Привредног криминалитета.  Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела је 85,71%, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 66,66%.
У јануару мјесецу 2020. године евидентирано је 13(11) случајева нарушавања јавног реда и мира, више за 2или 18,2% у односу на упоредни период. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентираноје17(14) прекршаја, више за 3 прекршај или 21,4%. Прекршаје је починило 21 лице, од којих је 5 повратника, док није било евидентираних малољетника као починиоца прекршаја.
Што се тиче безбједности саобраћаја, Караулац је истакао да је евидентирано 20(25) саобраћајних незгода, мање за 5 незгода или 20%. Евидентиране су 4 саобраћајне незгоде са настрадалим лицима и све су са лакше повријеђеним лицима. Није било евидентираних саобраћајних незгода са погинулим и тешко повријеђеним ливима.
Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја су искључена   34 (50) возача, мање за 16 возача у односу на исти период претходне године, од чега највише због вожње под утицајем алкохола 32 возача и 2 због вожње прије стицања права на управљање моторним возилом. Такође, из саобраћаја је искључено 49 (6)  возила, више за 43 возила у односу на упоредни период, од чега 1 због истека регистрације преко 30 дана и 48 из осталих разлога.