Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Управљао возилом са 3,15 промила алкохола у организму

| Србац | Уторак, 25. фебруар 2020.


Полицијски службеници Полицијске станице Србац, 24.02.2020. године, око 22,15 часова, у мјесту Ситнеши, општина Србац, извршили су контролу путничког аутомобила марке ''VW тип 19Е'' којим је управљао возач М.Б. из мјеста Ситнеши, општина Србац.
Извршеном контролом утврђено је да је путнички аутомобил нерегистрован, без регистарских ознака, те да возач М.Б. управља возилом прије стицања права на управљање, а извршеним алкотестирањем код истог је утврђено присуство алкохола у организму од 3.15 г/кг.
Полицијски службеници Полицијске станице Србац су због почињених тежих прекршаја из области безбједности саобраћаја, гдје су прописане заштитне мјере  и због бојазни да ће наставити са вршењем прекршаја лице М.Б. задржали лишењем слободе, те извршили привремено одузимање горе наведеног возила. Привремено одузимање возила је извршено од лица које је вишеструки повратник у извршењу прекршаја и који има већи износ неплаћених новчаних казни у Регисту новчаних казни.
Након престанка разлога за задржавање наведено лице је отпуштено на слободу, а против истог, Основном суду Градишка, одјељењу за прекршаје биће поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.
       Полицијска управа Градишка ће и у наредном периоду наставити са спровођењем активности везане за  контролу учесника у саобраћају, теапелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобаћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.