Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализована акција појачане контроле учесника у саобраћају на подручју Полицијске управе Бијељина

| Бијељина | Уторак, 25. фебруар 2020.

      Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина у периоду од 20.02. до 23.02.2020. године, реализовали су регионалну  акцију појачане контроле учесника у саобраћају са посебним  акцентом на контролу присуства алкохола у организму.
     
Током наведене акције  на подручју ПУ Бијељина , укупно је контролисано 314 учесник у саобраћају, од чега је 313 подвргунуто алкотестирању или 99%. Због вожње у алкохолисаном стању санкционисано је и искључено из саобраћаја 65 возача.
    
У концентрацији од 0,01 до 0,30g/kg алкохола у организму затечено је и санкционисано пет возача,од 0,31g/kg до 0,80g/kg  затечено је и санкционисано 32 возача,  од 0,81g/kg до 1,5g/kg санкционисано je 22 возача  и преко 1,5g/kgшест возача који су и  лишени  слободе задржавањем.  
     
Полицијска управа Бијељина  ће и у наредном периоду наставити са спровођењем
активности везане за присуство алкохола у организму, те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.