Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Одржана едукативна предавања о безбједносним ризицима кориштења интернета

| Мркоњић Град | Четвртак, 27. фебруар 2020.

      Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Граднастављају са активностима поводом обиљежавања Међународног дана безбједног интернета.
     
С тим у вези, данас 27.02.2020. године, у просторијама Основне школе „Иван Горан Ковачић“ у Мркоњић Граду ученицимаје од стране  Александра  Миладиновића, инспектора за полицијску обуку на Полицијској академији Министарства унутрашњих послова Републике Српске, одржано предавање на тему „Едукација о безбједносним ризицима коришћења друштвених мрежа и о друштвено пожељном коришћењу истих“ са посебним акцентом на употребу друштвених мрежа „Facebook“ и „Instagram“.
     
Циљ ових активности јесте подизање свијести о безбједносним ризицима и опасностима кориштења инетнета и друштвених мрежа, а како би се предупредиле евентуалне негативности.                
       Током предавања ученици су упознати о безбједносним ризицима кориштења интернета и друштвених мрежа, гдје им је предочено пожељно и подразумјевано понашање на интернету, како да заштите властите активности током кориштења друштвених мрежа и начин реаговања на безбједносне инциденте на друштвеним мрежама. Упознати су како да користе „Facebook“ и „Instagram“, a такође им је указано како да  препознају разне облике узнемиравања, те да науче како да у тим случајевима реагују.