Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Едукација на тему родно заснованог насиља путем друштвених мрежа

| Бања Лука | Уторак, 03. март 2020.

Удружење „Мрежа жена МУП РС – RS WPON“ организовало је данас у Бањој Луци едукацију за полицијске службенике полицијских управа Бања Лука и Мркоњић Град на тему родно заснованог насиља путем друштвених мрежа.
    
Сања Сумоња предсједница Управног одбора Мрежа жена МУП-а Републике Српске, рекла је да ће кроз овај пројекат обуку проћи 45  полицијских службеника, те додала да МУП Републике Српске непрекидно едукује полицијске службенике за спречавање родно заснованог насиља, посебно путем друштвених мрежа.
     Она је
указала да су полицијски службеници до сада пуно радили на терену, посебно едукације са ученицима основних и средњих школа, као и наставницима.
      Сумоња је навела да је Удружење Мреже жена МУП-а Републике Српске формирано 2011. године и бави се првенствено питањима родно заснованог насиља, заштите најугроженијих категорија друштва и промовисањем жена у безбједносном сектору Републике Српске и БиХ.
       Директор Џендер центра Ваде Републике Српске Мирјана Лукач рекла је да Џендер центар финансијски подржава едукацију полицијских службеника у области родно заснованог насиља путем друштвених мрежа и то кроз средства финансијског механизма за подржавање џендер акционог плана БиХ /ФИГАП/, уз подршку Шведске државне агенције Сида.