Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Представљена нова верзија евиденција саобаћајних незгода

| Бања Лука | Уторак, 03. март 2020.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске представило је данас у Бањалуци нову верзију електронске евиденције саобраћајних незгода, која омогућава да се на модеран и савремен начин прати стање безбједности саобраћаја.
        Начелник Управе полиције МУП-а Републике Српске Далибор Иванић истакао је да ће нова апликација омогућити да се саобраћајне незгоде прате садржајније, али и да се евидентирају проблеми, као и вјероватни узроци.
      Он је додао да ће се на овај начин добити добра подлога планирањаактивности у наредном периоду, те да ће активности полиције бити, прије свега, превентивног карактера. Такође, он је навео да нова верзија електронске евиденције биљежи све саобраћајне незгоде на путевима Српске без обзира да ли су са материјалом штетом или са настрадалим лицима.
    Начелник Иванић је истакао да је генерално гледајући стање безбједности на путевима Републике Српске задовољавајуће, те да је број саобраћајних несрећа са настрадалим лицима у паду у односу на исти период претходне године.
      Начелник Управе за информационо-комуникационе технологије МУП-а Републике Српске Дивна Ловрић Бојанић рекла је да нова апликација омогућава размјену података са земљама у региону и ЕУ, које на исти начин воде евиденцију саобраћајних незгода.
     Она је навела да је предност ове апликације што је повезана са другим регистрима који се воде у МУП-у Републике Српске, чиме је полицијским службеницима олакшан и убрзан унос података, те смањена могућност грешке.