Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Паљењем ниског растиња изазвао општу опасност

| Добој | Сриједа, 04. март 2020.

     
       Полицијској станици Теслић, 03.03.2020. године, око 10, 00 часова,  пријављено је да је у мјесту Растуша, подручје општине Теслић, запаљено ниско растиње те да се пожар проширио према породичној кући власништво лица иницијала Д.Д., гдје је захватио дрвену ограду.
     
  У наведеном пожару није било повријеђених лица,  а исти је локализован од стране припадника Територијалне ватрогасне јединице Теслић и мјештана.
      По пријави су поступили полицијски службеници ПС Теслић који су утврдили да је пожар изазвало лице иницијала Р.М., које је на својој њиви палило коров и ниско растиње, те да му се запаљена ватра измакла контроли и проширила  на околне парцеле те према обљижњој  кући и помоћним објектима.
     
Против лица иницијала Р.М.  ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Изазивање опште опасности“
      Полицијска управа Добој још једном апелује на грађане да током обављања прољетних радова на крчењу земљишта и уређењу имања, спаљивање корова и другог запаљивог материјала вршe само током дана, у вријеме повољних временских услова и на површинама које се могу контролисати. При спаљивању корова и другог запаљивог материјала потребно је угасити остатке несагорених материја, како би се спријечило њихово разношење вјетром и појава неконтролисаног горења.
     
Овом приликом скрећемо пажњу грађанима да  у случају неконтролисаног ширења ватре или уочавања пожара одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број - 123,  надлежну полицијску станицу на дежурни број - 122 или  Центар за обавјештавање на број -112.