Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Бијељини два лица лишена слободе код истих пронађено око 200 грама опојне дроге кокаин, око 3 килограма опојне дроге марихуане

| Бијељина | Четвртак, 05. март 2020.

Полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге Полицијске управе Бијељина, на основу наредбе Основног суда у Бијељини, а уз сагласност Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, изршили су претресање лица и возила које исти користе.

Извршено је претресање лица У.С. и малољетног лица обојница из Бијељине. Приликом претресања лица код истих је пронађено и привремено одузето око 3 килограма зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, око 200 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, двије дигиталне ваге за прецизно мјерење, више пвц кесица за паковање опојне дроге, те већи број премета са траговима опојне дроге на себи.

Опојна материја била је намјењена тржишту и даљој дистрибуцији односно продаји.

Од стране полицијских службеника лица су лишена слободе. Према малољетном лицу поступаће се у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку Републике Српске.

Лице У.С. биће данас уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу Недозвољена производња и промет опојних дрога бити предато у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Бијељини.

Наведени резултати су слијед континуираних мјера које полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге спроводе у циљу спречава и сузбијања кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога.