Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Конференција о раду полиције заснованог на крим-обавјештајном раду

| Бања Лука | Четвртак, 05. март 2020.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске пружило је подршку полицијским стручњацима из непрофитне организације Владе Сјеверне Ирске (Northern Ireland Cooperation Overseas NI-CO) у организовању Конференције о раду полиције заснованом на крим-обавјештајном раду (ILP).

Полицијски службеници из цијеле БиХ данас и сутра учествоваће на Конференцији о раду полиције заснованом на крим-обавјештајном раду, а само одржавање Конференције подржава Амбасада Велике Британије у Босни и Херцеговини, као дио Пројекта о овом начину рада полиције.

Конференција пружа прилику представницима агенцијама за спровођење закона да размијене своја искуства о начину спровођења модела рада полиције заснованог на крим-обавјештајном, а највећим дијелом је усмјерена на то на који начин полицијске агенције могу ефикасно користити крим-обавјештајне податке у борби против криминалитета, дајући допринос јавној безбједности у цјелини.

Учесници Конференције су припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Федералне управе полиције, СИПА, Граничне полиције, Полиције Брчко дистрикта и кантоналних министарстава унутрашњих послов, те полицијски службеници МУП-ова Србије и Сјеверне Македоније.

Полицијски стручњаци из Велике Британије сарађују са агенцијама за спровођење закона у БиХ путем овог пројекта од 2016. године, а током пројекта су обезбијеђене обуке, опрема и подршка за спровођење модела рада полиције заснованог на крим-обавјештајним подацима у БиХ.