Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Састанак министра Лукача и министра Радончића

| Бања Лука | Петак, 06. март 2020.

 Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић састали су се данас у Бањалуци, којом приликом су се усагласили да је потребно повећати капацитете Граничне полиције БиХ како би сеиспунилеобавезе у заштити границе.
       Министар Лукач је истакао да Министарство унутрашњих послова РепубликеСрпске већ сарађује са Граничном полицијом БиХ, те да се 100 полицајаца из Републике Српске налази на граници БиХ.
      Он је навео да је потребно да институције међусобно сарађују како би били спремни на могуће проблеме, с обзиром на ситуацију на турско-грчкој граници када је ријеч о мигрантима.
       Радончић је изразио задовољство што су усаглашени поједини ставови овадва министарства, те истакао значај сарадње без које су многи процеси били у застоју.
      Он је нагласио значај усаглашавања ставова да је потребно јачати капацитет Граничне полиције, те додао да су за то потребни буџети и да се покренула акција како би се добио новац за бар још 400 граничних полицајаца, иако недостаје чак 1.200.