Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Четири лица на подручју Приједора извршила девет кривичних дјела

| Приједор | Понедељак, 09. март 2020.

     Полицијски службеници Полицијске управе Приједордана 05.03.2020. године, лишили су слободе лица Д.Г. Д.М. Р.Р. и Р.Б. сви из Приједора због постојања сумње да су током 2019. године до 08.02.2020. године, на подручју оперативне надлежности Полицијска станица Приједор 1, извршили осам кривичних дјела „Тешка крађа“ над породичним кућама, приватно власништво.
     
Током криминалистичке обраде утврђено је да су осумњичена лица Д.Г. и Д.М. дјелујући заједно, насилним путем улазила у породичне куће одакле су отуђила разне предмете, чиме су извршила шест кривичних дјела „Тешка крађа“. У наставку активности утврђено је да су лица Д.Г. и Р.Р. и Д.Г. и Р.Б. на исти начин извршила два кривична дјела „Тешка крађа“ над породичним кућама.
    
Извршеним претресом стамбених објекта и других просторија које користe осумњиченa лицa пронађен је и привремено одузет дио предмета који потичу из напријед наведених кривичних дјела.
     
Такође током претреса објеката које користи лице Р.Р. пронађена је и привремено одузета пушка М-48 чиме је извршено кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.
    
Материјална штета причињена извршењем напријед наведених кривичних дјела износи око 10.000,00 КМ.
      
Након документовања и комплетирања предмета,Окружном јавном тужилаштву Приједор,против осумњичених лица слиједи подношење извјештаја за осам кривичних дјела „Тешка крађа“ и кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.