Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Лакташа појачана контрола ученика у саобраћају

| Бања Лука | Понедељак, 09. март 2020.

    
     Полицијски службеници Полицијске станице Лакташи су 07. и 08.03.2020. године на подручју своје полицијске станице реализовали акцију појачане контроле учесника у сабраћају са акцентом на контролу возача под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.
Контролисано је 90 учесника у саобраћају, од којих је алкотестирано 50 возача путничких аутомобила, а 30 учесника је било под дејством алкохола од којих је 5 возача лишено слободе због утврђене количине алкохола преко 1,50 г/кг. Лицима су издати прекршајни налози у складу са чланом 174. ЗООБС-а и искључени су из саобраћаја.
Током акције кориштени су и уређаји за утврђивање присуства опојних супстанци у организму и од 14 контролисаних учесника у саобраћају на присуство опојних супстанци, код 12 возача путничких аутомобила утврђено присуство више врста опојних супстанци. Лица су искључена из саобраћаја, лишена слободе, а од стране полицијских службеника извршен је преглед возила.
У сарадњи са полицијским службеницима ПС за интервенције легитимисали су четири лица гдје је прегледом код лица иницијала А.Ц. из Бања Луке пронађена и одузета једна таблета зелене боје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „екстази“, код лица А.Д. из Грачанице, пронађено и одузето 0,4 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „спид“, код лица М.М. из Бања Луке, пронађено и одузето 1,14 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „спид“ и код лица П.Р. из Врбаса, Република Србија пронађено и одузето 1,5 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану. Наведена лица су лишена слободе и против њих ће бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из Закона о производњи и промету опојних дрога.