Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Паљењем суве траве изазвао пожар

| Мркоњић Град | Петак, 20. март 2020.

 Полицијској станици Шипово, 19.03.2020. године, око 13,30 часова, пријављено је да је у мјесту Соколац, општина Шипово, дошло до пожара који је захватио више приватних парцела. По пријави су поступили полицијски службеници Полицијске станице Шипово који су потврдили да су наводи пријаве тачни и припадници Ватрогасног друштва Шипово који су локализовали пожар.
      Оперативним радом полицијски службеници Полицијске станице Шипово дошли су до сазнања да је пожар изазвало лице иницијала Г.Ј. из Мркоњић Града, на начин да је палило суву траву на својој парцели и том приликом ватра се отела контроли и захватила сусједне парцеле.    Лицу Г.Ј. из Мркоњић Града издат је прекршајни налог за почињени прекршај из члана 87. Закона о заштити од пожара.

      Полицијска управа Мркоњић Град, у оквиру својих овлашћења, поступа по запримљеним пријавама и ради на проналаску и санкционисању свих лица која су изазвала пожаре, а наведене активности ће бити настављене и у наредном периоду, и још једном апелује на грађане да током обављања прољетних радова на крчењу земљишта и уређењу имања, не пале ватру на недозвољеним мјестима и не врше спаљивање дрвеног отпада унутар или у близини шумских комплекса и засада, гдје усљед неконтролисане ватре може доћи до шумског пожара и пожара на отвореном простору, који могу угрозити људске животе и имовину грађана.