Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Због кршења Одлуке Владе Републике Српске лицу уручен прекршајни налог

| Приједор | Уторак, 24. март 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, дана 23.03.2020. године, уручили су прекршајни налог лицу М.Д.С. из Приједора, због кршења Одлуке Владе Републике Српске о забрани изазивања панике и нереда за вријеме ванредне ситуације на територији Републике Српске.

         Прекршајни налог је уручен након што је, за вријеме ванредне ситуације усљед ширења вируса корона, на интернет порталу једне телевизијске куће, објављена изјава лица М.Д.С. о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, чиме је лице поступило противно наведеној Одлуци Владе Републике Српске.

Полицијска управа Приједор апелује на све грађане да током ванредне ситуације поштују наложене мјере Републичког штаба за ванредне ситуације.

Такође, упозоравамо грађане да се током епидемиолошке ситуације у Републици Српској понашају одговорно, како према себи тако и према другима, те да изазивање панике и нереда изношењем или преношењем лажних вијести отежава спровођење наложених мјера и ни на који начин не доприноси рјешавању проблема.

 Подсјећамо, Одлуком је прописана новчана казна за физичко лице у износу од 1.000 до 3.000 КМ, за правно лице од 3.000 до 9.000 КМ те за одговорно лице у правном лицу од 1.000 до 3.000 КМ.