Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због непоступања по здравственим прописима за вријеме епидемије

| Приједор | Уторак, 24. март 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, дана 23.03.2020. године, лишили су слободе лице Д.Г. из Приједора због постојања сумње да је починио кривично дјело „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“.

Лице се терети да је непоступајући по рјешењу о здравственом надзору прекршило мјеру кућне изолације одређена због спречавања ширења вируса корона, те се противно здравственим прописима за вријеме епидемије кретало на јавном мјесту.

Осумњичени је такође дана 21.03.2020.године порузроковао саобраћајну незгоду када је у Приједору у улици Српских Великана, током управљања возилом, изгубио контролу над возилом и слетио са коловоза.

У току је комплетирање предмета након чега ће Окружном јавном тужилаштву Приједор бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“, а од стране надлежне здравствене инспекцијске службе лице ће бити смјештено у принудну изолацију.

Полицијска управа Приједор апелује на грађане да поступају у складу са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске, те да поштују мјере кућне изолације, како се не би довели у ситуацију да буду санкционисани или принудно смјештени у изолацију.