Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Задовољавајуће стање безбједности на подручју ПУ Добој

| Добој | Уторак, 24. март 2020.

 

На редовној конференцији за новинаре која је данас, 24.03.2020. године,  одржана у Полицијској управи Добој, замјеник начелника Ненад Стевановић је оцијенио да је стање безбједности на подручју које оперативно покрива ПУ Добој задовољавајуће.

На почетку излагања истакао је да су у мјесецу фебруару 2020. године, евидентирана укупно 94 кривична дјела од којих су 73 расвијетљена, те да коефицијент укупне разријешености износи 75, 3%. Навео је да је у наведеном мјесецу евидентирано једно разбојништво које је расвијетљено, те да је отуђено пет путничких аутомобила од којих су четири пронађена и биће враћена власницима.

Начелник Сектора полиције Јовица Жигић током излагања је истакао да је број прекршаја из области Закона о јавном реду  и миру повећан за 52, 4%, те је истакао да се највећи број прекршаја односе на свађу, вику, вриску и непристојно понашање, те да није било нарушавања јавног реда и мира у којем је учествовало више од пет лица. Током наведеног мјесеца није било саобраћајних незгода са смртном посљедицом.

Начелник Одјељења за општи криминалитет Југослав Стевановић истакао је да су полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој, спровели оперативну акцију кодног назива „Тикет“, а која је умјерена на откривање и доказивање кривичних дјела из области кривичних дјела против имовине извршених на подручју града Добоја, те да су извршени претреси на више локација у Добоју, приликом чега су пронађени ометачи сигнала, мобилни телефони, новац, провалнички алат, ватрено оружје и други предмети.

Такође, навео је да су исти у претходна два мјесеца текуће године, оперативним радом на терену дошли су до сазнања да су на подручју ПУ Добој фалсификовани бројеви шасије на одређеним возилима, а приликом чега су пронашли и одузели пет путничких аутомобила.

Замјеник начелника Ненад Стевановић на крају излагања апеловао на грађане да поштују Закључке Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, те напоменуо исте да поштују препоруке и смјернице надлежних министарстава, инпекцијских служби и Републичког штаба за ванредне ситуације.