Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Нису поштовали Закључке Републичког штаба за ванредне ситуације а потом упутили пријетње општинском инспектору

| Добој | Четвртак, 26. март 2020.

      Полицијској станици Дервента, 24.03.2020. године, обратило се оштећено лице односно општински инспектор из Дервенте, које је пријавило да га је  лице ицицијала С.М. из Дервенте назвало телефоном  те упутило пријетеће ријечи, из разлога што је исто издало прекршајни налог члановима његове породице, јер се   приликом контроле  нису налазили на адреси на којој су пријавили боравак за вријеме кућне изолације.

О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да наведено има обиљежје кривичног дјела „Угрожавање сигурности“.

Полицијска управа Добој апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона „SARS-CoV-2“ и „COVID-19“ болести на територији Републике Српске. Сви они који не буду поштовали одлуке Републичког штаба за ванредне ситуације биће процесирана у складу са позитивним законским прописима.