Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Идентификована два лица која су побјегла са Клинике за инфективене болести

| Бања Лука | Петак, 27. март 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 26.03.2020. године, идентификовали су и лоцирали два лица иницијала Д.Р. и Д.Р. настањени у Бања Луци, код којих је утврђен корона вирус, а који су побјегли са Клинике за инфективне болести која је смејштена у улици Јована Дучића.

Наиме, надлежној полицијској станици, од стране радника обезбјеђења наведене клинике, пријављено је да су са клинике, у којој су били на лијечењу, побјегла два непозната лица код којих је утврђен корона вирус.

О свему је обавијештен  дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који се изјаснио да се ради о кривичним дјелима „Преношење заразне болести“ и „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије“, те да се наведена лица лише слободе уколико постоје услови, а ако не постоје услови да се лица обезбједе од стране полицијских службеника до стицања услова за њихово лишење слободе.

Подсјећамо, лице инцијла Д.Р. је јуче, незадовољно условима у студенском центру „Никола Тесла“ пријетило да ће скочити са петог спрата, након чега су он и мајка Д.Р. премјештени на Клинику за инфективне болести у улици Јована Дучића у Бања Луци.

Полицијска управа Бања Лука, апелује на све грађане да се током ванредне ситуације у Републици Српској, понашају одговорно и савјесно, те да поступају у складу са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске, јер једино на тај начин могу заштити свој живот и живот људи у својој околини.