Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Забиљежено 38 прекршаја у вези са ванредном ситуацијом у посљедња 24 часа

| Бања Лука | Сриједа, 01. април 2020.

 

Због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске којом је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 20,00 до 05,00 часова, у протекла 24 часа санкционисано је 34 грађана  у Републици Српској. 
Подсјећамо, од ове забране су изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада (образац потврде може се преузети на www.vladars.net  и www.mup.vladars.net) и лица којима МУП РС изда дозволу за кретање (потврда за лицима који немају послодавца, а која се обрате надлежној полицијској станици изказајући потребу за несметаним кретањем).
Истовремено, у протекла 24 часа издата су и 4 прекршајних налога лицима због непоштовања мјера изолације. Од укупно евидентираних прекршаја, једно лице је истовремено прекршило полицијски час и изречену мјеру изолације:
-     Око 23,00 часова полициски службеници Полицијске Зворник су на улици у Зворнику затекли С. А. из Зворника, за којег је утврђено да се не придржава мјере кућне изолације по Рјешењу Федералне Управе за инспекцијске полове која траје од 20.03.2020. године. Лицу је издат ПН.
Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона „SARS-CoV-2“ и „COVID-19“ болести на територији Републике Српске.