Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађена опојна дрога код два лица

| Источно Сарајево | Понедељак, 06. април 2020.

 

Полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге Полицијске управе Источно Сарајево, 03.04.2020. године,  у улици Војводе Радомира Путника у Источном Сарајеву, извршили су контролу путничког аутомобила марке „Polo” којим је управљао лице иницијала К.М. са подручја Кантона Сарајево, са којим су се у возилу налазила лица иницијала О.М. и Џ.А., оба са подручја Кантона Сарајево.

Извршеним претресом лица иницијала К.М. пронађена је ручно прављена цигарета са садржајем суве зељасте материје која асоцира на опојну дрогу „Марихуана“, док је код лица иницијала О.М. пронађен један ПВЦ пакетић са садржајем бијеле прашкасте материје која асоцира на опојну дрогу „Спид“ и један пакетић са садржајем суве зељасте материје која асоцира на опојну дроху „Марихуана“.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево који је наложио да се против лица иницијала О.М. достави извјештај о почињеном кривичном дјелу „Омогућавање уживања опојних дрога“ а да се против лица иницијала К.М. поднесе Захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога Републике Српске.