Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због спречавања службеног лица у вршењу службене радње и непоступања по здравственим прописима за вријеме епидемије

| Градишка | Понедељак, 06. април 2020.

 

 

Због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске којом је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретања свим лицима на јавним површинама у времену од 20,00 до 05,00 часова, полицијски службеници Полицијске станице Србац, 05.04.2020. године око 20,50 часовау мјесту Повелич, општина Србац, лишили су слободе лице Н.М. из Српца, који је управљајући са путничким аутомобилом прекршио Наредбу о забрани кретања у времену од 20,00 до 05,00 часова. Извршеном контролом утврђено је да је лицу истекла потврда о регистрацији путничког аутомобила, те је исти одбио да се подвргне алкотестирању, чиме је починио прекршајепо члану 208. и 220. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

Приликом транспорта лица лишеног слободе службеним возилом, исти је упућивао пријетње полицијском службенику, који је приликом лишења истог, задобио тјелесну повреду.

О свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва БањаЛука који је наложио да се у редовној процедури, након комплетирања и документовања предмета, достави извјештајпротив Н.М. за кривично дјело „Спречавање службеног лица у вршењуслужбене радње“ и кривично дјело ''Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије''.

Полицијска управа Градишка aпелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појајаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописује ванредна мјера у циљу превенције ширења вируса корона ''SARS-CoV-2’’ и ’’ болести COVID-19’’ болести на територији Републике Српске.