Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Евидентиранo 836 прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања

| Приједор | Уторак, 07. април 2020.

 

            На подручју Полицијске управе Приједор, у оквиру превентивних и репресивних мјера и активности, у циљу побољшања стања безбједности саобраћаја, спроводи се појачана контрола учесника у саобраћају, аутоматским мјерењем прекорачења прописане брзине кретања моторних возила помоћу савременог радарског уређаја „TruCam“, која се врши без заустављања возила.

Контролом брзине кретања возила, током марта мјесеца, евидентиранo je 836 прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања, од чега су 204 почињена прекорачењем брзине кретања већом од дозвољене за 21 до 30км/х и 80 прекршаја гдје су се возила кретала брзином већом од 30км/х од прописане брзине кретања.

             Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ за овај прекршај предвиђена је новчана казна у износу од 400 до 1.000 КМ, заштитна мјера забране управљања моторним возилом у трајању од 2 до 6 мјесеци и 2 казнена бода.

Активности контроле учесника у саобраћају настављају се и у мјесецу априлу, стога Полицијска управа Приједор апелује на све возаче моторних возила да поштују саобраћајна правила и прописе посебно када је у питању ограничење брзине кретања и да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.