Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Полицијска управа Градишка санкционисала грађанина због непоштовања полицијског часа

| Градишка | Уторак, 07. април 2020.

 
Због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске којом је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретања свим лицима на јавним површинама у времену од 20,00 до 05,00 часова, полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 06.04.2020. године око 00,05 часова у мјесту Брестовчина, град Градишка санкционисали су лице М.Л. који je затечен да управља путничким аутомобилом, те је извршеном контролом утврђено присуство алкохола у организму од 2,01 г/кг.
Лицу М.Л. који није поштовао Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о забрани кретања, издат је прекршајни налог по члану 22. Закона о јавном реду и миру и члану 174. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.
       Подсјећамо, од ове забране изузета су лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада ( образац потврде може се преузети на www.vladars.netи www.mup.vladars.net) и лица којима МУП РС изда дозволу за кретање (потврда за лица која немају послодавца, а који се обрате надлежној полицијској станици исказујући потребу за несметаним кретањем).
        Полицијска управа Градишка aпелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појајаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописује ванредна мјера у циљу превенције ширења вируса корона ''SARS-CoV-2’’ и ’’ болести COVID-19’’ болести на територији Републике Српске.