Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Једно лице самовољно напустило Републички гранични карантин у Градишци

| Градишка | Уторак, 07. април 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка на подручју територије коју оперативно покривају због непоштовањаЗакључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске којом је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретања свим лицима на јавним површинама у времену од 20,00 до 05,00 часова, у протекла 24 часа санкционисали су једанаест грађана.

Од укупног броја, четири лица су санкционисана због непоштовања полицисјког часа, а евидентирано је једно лице које је починило кривично дјело Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Наиме, Полицијској станици Градишка, 06.04.2020. године око 22,00 часова пријављено је да је Републички гранични карантин у Градишци, самовољно напустило лице А.Д. из Прњавора, којем је 06.04.2020. године рјешењем Републичке управе за инспекцијске послове Републике Српске одређена мјера смјештаја у карантин у трајњу од 14 дана.

О свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва БањаЛука који је наложио да се лице пронађе и смјести у општински карантин Прњавор, а да се након комплетирања и документовања предмета Окружном јавном тужилаштву, достави извјештај против А.Д. за кривично дјело ''Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије''.

Полицијска управа Градишка aпелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појајаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописује ванредна мјера у циљу превенције ширења вируса корона ''SARS-CoV-2’’ и ’’ болести COVID-19’’ болести на територији Републике Српске.