Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Апелујемо на грађане да се не окупљају на јавним површинама

| Требиње | Сриједа, 08. април 2020.

   Полицијска управа Требиње апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона „SARS-CoV-2” и „COVID-19“ болести на територији Републике Српске.

Подсјећамо све грађане да су од 10. марта 2020. године забрањена сва јавна окупљања у Републици Српској.

С доласком лијепог времена примјећено је да се ова мјере не поштује у Требињу, Билећи, али и осталим општинама на територији коју оперативно покрива ПУ Требиње.

Подсјећамо, грађане Требиња да је Градски штаб за ванредне ситуације донио одлуку којом је забрано да се на једном мјесту окупља више од троје лица. 

Полицијски службеници ће у наредном периоду интезивније пружати асистенцију Комуналној полицији Града Требиња, која ће кажњавати све оне који не поштују донешене мјере.

Апелујемо на грађане да приликом рекреативних активности поштују препоруке и смјернице Министарства здравља и социјалне заштите РС и надлежних инспекцијских служби.