Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Прњавору три лица лишена слободе због управљања возилом под дејством алкохола и кршења полицијског часа

| Прњавор | Сриједа, 08. април 2020.

    Полицијски службеници Полицијске станице Прњавор, 07.04.2020. године, слободе су лишили три лица иницијала Д.М., М.П. и И.Д. због почињених прекршаја вожња под утицајем алкохола и ограничење кретања на одрђеном простору. 

Наиме, приликом контроле од стране полицијских службеника и извршеним алкотестирањем у 21,35 часова у улици Бранка Ћопића у Прњавору, код лица Д.М. утврђено је присуство алкохола у организму од 1,93 г/кг. Лице М.П. је контролисано и алкотестирано у 22,05 часова у улици Алексе Матића у Прњавору којом приликом је утврђено 1,55 г/кг алкохола у организму и контролом лица И.Д. у улици Магистрални пут у Прњавору у 22,54 часова утврђено је присуство алкохола у организму од 2,36г/кг. Такође, за наведена лице је утврђено да су прекршили полицијски час, те су им због почињених прекршаја уручени прекршајни налози.

У протекла на 24 часа на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бања Лука, због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица којом је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 20,00 до 05,00 часова, санкционисано је 16 лица.