Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Полицијска управа Градишка санкционисала грађанина због непоштовања полицијског часа

| Градишка | Сриједа, 08. април 2020.

     Због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске којом је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретања свим лицима на јавним површинама у времену од 20,00 до 05,00 часова, полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 07.04.2020. године око 20,30 часова на подручју град Градишка санкционисали су лице Н.Р. који je затечен да управља путничким аутомобилом, те је извршеном контролом утврђено присуство алкохола у организму од 1,43 г/кг.

Лицу Н.Р који није поштовао Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о забрани кретања, издат је прекршајни налог по члану 22. Закона о јавном реду и миру и члану 172. и 174. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.

      Подсјећамо, од ове забране изузета су лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада ( образац потврде може се преузети на www.vladars.netиwww.mup.vladars.net) и лица којима МУП РС изда дозволу за кретање (потврда за лица која немају послодавца, а који се обрате надлежној полицијској станици исказујући потребу за несметаним кретањем).

        Полицијска управа Градишка aпелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појајаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописује ванредна мјера у циљу превенције ширења вируса корона ''SARS-CoV-2’’ и ’’ болести COVID-19’’ болести на територији Републике Српске.