Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници пронашли и одузели цигарете без акцизних маркица

| Мркоњић Град | Сриједа, 08. април 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град 07.04.2020. године, око 16,15 часова приликом обављања редовних послова и задатака, у улици Вука Караџића, општина Језеро, извршили су контролу путничког аутомобила „Pasat“ којим је управљало лице иницијала В.П. из Бања Луке. Извршеним оперативним провјерама за лице утврђено је да се исто може довести у везу са извршењем кривичног дјела Недозвољен промет акцизних производа. Исти је лишен слободе и извршена је криминалистичка обрада лица.

Данас 08.04.02020. године уз сагласност тужиоца Тужилаштва Босне и Херцеговине и по наредби судије за претходни поступак Суда Босне и Херцеговине извршени су претреси на једној локацији у Језеру и двије локације у Мркоњић Граду. Овом приликом пронађене су и привремено одузете 982 кутије цигарета различитих врста без акцизних маркица, 4,5 килограма резаног дувана, мања количина ручно рађених цигарета и 1110,00 Еура.

Против лица В.П. Тужилаштву Босне и Херцеговине, по комплетирању предмета, у редовној процедури биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу „Недозвољен промет акцизних производа“.