Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађена материја која асоцира на марихуану и кокаин

| Градишка | Уторак, 28. април 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, на подручју које опеартивно покрива Полицијска управа Градишка у временском периоду од 20.04. до 27.04.2020. године, реализовали су aкцију појачаних мјера и радњи са акцентом на спречавање злоупотребе опојних дрога.

Наиме, полицијски службеници Полицијске управе Градишка су у поменутом периоду евидентирали тринаест прекршаја нарушавања Јавног реда и мира конзумирањем опојних дрога на јавном мјесту, те је евидентирано и пет прекршаја посједовања опојних дрога.

Десет лица је санкционисано по члану 17. Закона о јавном реду и миру и истима су уручени прекршајни налози, док против пет лица слиједи подношење Захтјева за покретања прекршајног поступка пред Основним судом Градишка по члану 4. Закона о производњи и промету опојних дрога. 

Приликом реализације наведене акције код санкционисаних лица пронађена је и привремено одузета одређена количина опојне дроге (марихуана и кокаин).

Полицијски службеници Полицијске управе Градишка настављају рад на превенцији и сузбијању производње и промета опојних дрога.