Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Недозвољен промет акцизних производа

| Бања Лука | Четвртак, 30. април 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, су 29.04.2020. године око 11,30 часова у Бања Луци у улици Алеја Светог Саве контролисали два путничка возила и прегледом путничког аутомобила којим је управљало лице Ј.Т пронашли већу количину смеђе биљне материје која својим изгледом асоцира на дуван. Због сумње да су починили кривично дјело ''недозвољен промет акцизних производа'' слободе су лишена четири лица, и то: Ј.Т., Д.П. и М.Б., сви из Груда, и Д.П. из Бања Луке.

На основу наредбе Суда Босне и Херцеговине извршен је претрес путничког возила, којим је управљало лице лишено слободе Ј.Т.. Приликом претреса је пронађено и одузето седам картонских пакета у којим се налазила смеђа биљна материја која својим изгледом асоцира на дуван укупне масе око 1.060 кг, мобилни телефони и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Против осумњичених лица у редовној процедури Тужилаштву Босне и Херцеговине биће поднесен извјештај због почињеног кривичног дјела ''недозвољен промет акцизних производа''.