Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Осумњичен за кривично дјело „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“

| Зворник | Субота, 02. мај 2020.

   Полицијски службеници Полицијске управе Зворник, поднијели су Окружном јавном тужилаштву Бијељина, извјештај о почињеном кривичном дјелу против лица иницијала Ћ.Д. из Сребренице, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“.

Осумњичено лице се терети да је у току 2015. и 2016. године, у својству начелника општине Сребреница, као инвеститора, извршило плаћање по већем броју фактура испостављених од стране извођача радова о зимском чишћењу локалних и некатегорисаних путева на подручју општине Сребреница, иако је са истим извођачем већ био закључен уговор о обављању наведених послова, чиме је у име општине Сребреница, извршило плаћање износа од око 70.441,50 КМ, који није био уговорен.

Такође, наведено лице се сумњичи да је у истом својству, у име општине Сребреница, као инвеститора, супротно Закону о јавним набавкама, са истим извођачем радова закључило већи број уговора о извођењу радова на санацији путних праваца, уређењу паркинг простора и изградњи прилаза и парцела у мјесту Поточари, у укупном износу од око 25.000,00 КМ, за које је извршило плаћање по фактурама које је испоставио извођач радова без пратеће документације, из које би се могло утврдити да ли су, који радови, у којој количини и у ком временском периоду заиста извођени.