Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Евидентирано 165 прекршаја у вези са ванредним стањем

| Бања Лука | Недеља, 03. мај 2020.

 

Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске којом је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 12,00 до 05,00 часова у протекла 24 часа прекршио је 155 грађана у Републици Српској. 

Од ове забране су изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада (образац потврде може се преузети на www.vladars.net  и www.mup.vladars.net) и лица којима МУП РС изда дозволу за кретање (потврда за лицима који немају послодавца, а која се обрате надлежној полицијској станици изказајући потребу за несметаним кретањем).

Полицијски службеници су евидентирали 4 прекршаја због окупљања више од три особе на једном јавном мјесту, као и 6 прекршаја у вези са забраном кретања ван мјеста мјеста боравишта.

  Подсјећамо, у Републици Српској  на снази је забрана кретања  данас, 03.05.2020. године од 12,00 часова до  04.05.2020. године у 05,00 часова.

Због непоштовања Уредбе са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, односно некориштења личне заштитне опреме на јавним површинама санкционисано је 80 лица. 

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на грађане да поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, а којим се прописују ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса корона „SARS-CoV-2“ и „COVID-19“ болести на територији Републике Српске.