Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Појачаном контролом мотоцикала у саобраћају евидентирано 14 прекршаја

| Приједор | Уторак, 05. мај 2020.

 

       На подручју Полицијске управе Приједор, спроведена је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на мотоцикле, лаке мотоцикле и мопеде.

Контролисана су укупно 23 учесника, од којих је санкционисано 14, због неношења заштитне кациге, вожње без положене категорије за управљање мотоциклом и лаким мотоциклом, управљања нерегистрованим мотоциклом, те по другим прекршајима из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

С циљем побољшања стања безбједности саобраћаја и смањења саобраћајних незгода са посљедицама по лица, на подручју Полицијске управе Приједор, и у наредном периоду, наставиће се са спровођењем акције појачане контроле ових категорија учесника, као и свих других учесника у саобраћају. 

Полицијска управа Приједор апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, посебно када су у питању ограничења кретања брзине кретања, да у саобраћају не учествују под дејством алкохола, и да одговорним понашањем заштите себе и друге.

Подјсећамо да је за возаче мотоцикала, лаких мотоцикала и мопеда, приликом учествовања у саобраћају, обавезно кориштење заштитне кациге.