Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због кријумчарења миграната

| Мркоњић Град | Сриједа, 06. мај 2020.

  Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, 05.05.2020. године, лишили су слободе лице иницијала А.Г. из Сарајева због основа сумње да је починило кривично дјело „Кријумчарење лица“. 
Наиме, полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, 05.05.2020. године, око 13,15 часова, на магистралном путу Језеро-Мркоњић Град, приликом обављања редовних послова и задатака, зауставили су и контролисали путнички аутомобил „Citroen berlingo“ којим је управљало лице иницијала А.Г. из Сарајева које је илегално превозио двадесет два мигранта из Пакистана.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни тужилац Тужилаштва Босне и Херцеговине који је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде отпусти на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај о почињеном кривичном дјелу „Кријумчарење лица“.

О свему је обавијештен инспектор Службе за послове са странцима, Теренски центар Бања Лука, који је наложио да се мигранти упуте ка Мигрантском центру у Бихаћу.