Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Слободе лишен порески инспектор због примања мита

| Бања Лука | Сриједа, 06. мај 2020.

 

 

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске реализовали су под надзором Посебног одјељења

за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва оперативну акцију кодног назива „Сводна“ која је усмјерена на сузбијање коруптивних кривичних дјела у Републици Српској.

У оквиру ове акције јутрос је на подручју Приједора слободен лишен Н.Б, порески инспектор Пореске управе Републичке Српске, Подручни центар Приједор  због постојања основа сумње да је починио кривично дјело „Примање мита“.

Приликом лишења слободе код лица је пронађен новац и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет су уз асистенцију полицијских службеника Полицијске управе Приједор извршили претресе службених и приватних стамбених просторија које лице користи у Приједору..

Након завршене криминалистичке обраде, лице Н.Б. биће уз предат Републичком јавном тужилаштву уз извјештај о учињеном кривичном дјелу.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске се овим путем захваљује грађанима који су пријавили случај полицији, те позивамо све грађане да пријављују коруптивна кривична дјела, како би се ти случајеви процесуирали од стране надлежних органа.