Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Лица у алкохолисаном стању прекршила полицијски час и ометала полицијске службенике у раду

| Бања Лука | Петак, 08. мај 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, Јединице Жандармерије и Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова Републике Српске, 07.05.2020. године, слободе су лишили лице иницијала Ј.Ц. и А.Б. због почињених прекршаја „Ограничење кретања на одређеном простору“ и „ Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција“ из области Закона о јавном реду и миру.

Наиме, 07.05.2020. око 22,25 часова у улици Кордунашка у Бања Луци полицијски службеници су уочили кршење мјера наложених Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске за вријеме трајања полицијског часа у времену од 22,00 до 05,00 часова, од стране два лица иницијала Ј.Ц. и Ж.К. Лице иницијала Ј.Ц. је упућивало увредљиве ријечи полицијским службеницима те је одбило законито наређење полицијских службеника да о себи да личне податке и да престане са нарушавањем јавног реда и мира. Са балкона стамбене зграде у дешавања се укључило лице А.Б. , који са балкона стамбене зграде посматрао догађај, а затим је сишао на лице мјеста гдје је ометао рад полицијских службеника.

Код лица Ј.Ц. је утврђено присуство алкохола у организму од 2,18 промила алкохола у организму, а код лица А.Б. 1,18 промила алкохола у организму.

Лицу Ж.К. издат је прекршајни налог због почињеног прекршаја „Ограничење кретања на одређеном простору.

У протекла на 24 часа на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бања Лука, због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица којом је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 22,00 до 05,00 часова, санкционисано је 9 лица. Без личне заштитне опреме (заштитне маске и рукавица) на јавним површинама, у протекла 24 часа затечено је 50 лица којима је у складу са Уредбом са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести уручен прекршајни налог.