Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Два лица лишена слободе због неовлаштене производње и промета опојних дрога

| Мркоњић Град | Сриједа, 13. мај 2020.

 

 

Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, 12.05.2020. године, лишили су слободе лицa иницијала Д.М. из Зенице и Д.К. из Шипова због основа сумње да су починили кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, 12.05.2020. године, око 20,45 часова, у мјесту Љољићи, општина Језеро, извршили су контролу путничког аутомобила „Opel corsa“ којим је управљало лице иницијала Д.М. из Зенице. Пошто је лице  Д.М одавало сумњу на присуство опојних дрога у организму исто је подвргнуто тестирању гдје је и потврђено присуство опојних дрога. Оперативним провјерама за лице утврђено је да се исти може довести у везу са извршењем кривичног дјела  Неовлаштена производња и промет опојних дрога заједно са лицем Д.К. из Шипова.

На основу усмене наредбе Основног суда Мркоњић Град извршен је претрес путничког аутомобила које користи осумњичено лице Д.М. из Зенице и породичне куће, помоћних објеката и путничког аутомобила које користи лице Д.К. из Шипова и том приликом пронађено је и одузето око 13 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, око 19 грама прашкасте бијеле материје која асоцира на опојну дрогу спид, 7 таблета екстазија, 37 сјеменки марихуане, метална кутија са остацима зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану и мобилни телефон.Пронађени предмети су изузети и послужиће као доказ у кривичном поступку.

О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се осумњичени након завршене криминалистичке обраде отпусте на слободу, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за почињено кривично дјело и поднесе захтјев за почињени прекршај.