Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Два лица лишена слободе због ометања полицијских службеника и дроге

| Бања Лука | Петак, 15. мај 2020.

 

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 14.05.2020. слободе су лишили два лица иницијала Д.Ј. због основа сумње да је починило кривично дјело „Недозвољена производња и промет опојних дрога“ и прекршај „ Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција“ из области Закона о јавном реду и миру и лице Ј.Т. због основа сумње да је починило кривично дјело „Омогућавање уживања опојних дрога“.

Наиме, полицијски службеници су 14.05.2020. године приликом обављања редовних послова и задатака, уочили два лица, којом приликом су код лица Ј.Т. пронашли и одузели око 4,46 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“, док је лице Д.Ј. ометало полицијске службенике приликом обављања службених радњи. Лицу Д.Ј. је урађен тест на присуство опојних дрога у организму, те је утврђено присуство опојне дроге „Марихуане“.

О свему је обавјештен дежурни судија Основног суда у Бања Луци, који се изјаснио да се лицу Д.Ј. уручи прекршајни налог због почињеног прекршаја „ Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција“ из области Закона о јавном реду и миру, као и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који се изјаснио да се ради о горе наведеним кривичним дјелима, те да се против лица Д.Ј. и Ј.Т. достави извјештај у редовној процедури.

.