Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За 37,5% мање саобраћајних незгода у априлу 2020. године него у априлу 2019. године

| Требиње | Сриједа, 20. мај 2020.

         Полицијска управа Требиње је данас, 20. маја 2020. године одржала конференцију за медије на којој је начелник Полицијске управе, Синиша Лакета заједно са сарадницима представио стање безбједности у мјесецу априлу 2020. године.

Начелник је на почетку конференције изнио податке о раду Полицијске управе Требиње у вријеме ванредног стања. Полицијска управа Требиње је од 16. марта 2020. године, када је проглашена ванредна ситуација на подручју Републике Српске евидентирала 141 нарушавање у коме је почињен 291 прекршај везан за непоштовање мјера које је донио Републички штаб за ванредну ситуацију Републике Српске. Најчешће евидентиран прекршај је кршење полицијског часа. Ова Управа је евидентирала и седам кривичних дјела „Непоступање по здраственим прописима за вријеме епидемије“. 

Начелник Сектора Полиције, Петар Козјак је рекао да је број евидентираних нарушавања јавног реда и мира у априлу 96. Почињена су 203 прекршаја од чега је 180 прекршаја по члану 22. Ограничење кретања на одређеном простору. У истом периоду евидентирано је 20 саобраћајних незгода што је мање за 37,5% у односу на мјесец април 2019. године. Ријеч је о пет незгода са лакше повријеђеним лицима и 15 незгода је имало за посљедицу материјалну штету.

Полицијска управа Требиње је у априлу 2020. године евидентирала 12 кривичних дјела од којих се девет односи на кривична дјела општег криминалитета, два су области привредних кривичних дјела и једно кривично дјело „Угрожавање јавног саобраћаја“, рекао је начелник Сектора криминалистичке полиције, Бојан Дабић. 

Начелник Синиша Лакета је апеловао на грађане да поштују мјере које је донио Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске с циљем спречавања ширења болести изазвних појавом новог вируса корона.

Стање безбједности на територији коју оперативно покрива Полицијска управа Требиње је оцјењено као задовољавајуће.