Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Лице у алкохолисаном стању прекршило полицијски час

| Бања Лука | Сриједа, 20. мај 2020.

 

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 19.04.2020. године слободе су лишили лице иницијала Б.С. због почињених прекршаја „Ограничење кретања на одређеном простору“ из области Закона о јавном реду и миру и „Пјешак који се креће по коловозу под утицајем алкохола“ из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Наиме, 19.05.2020. године око 01,30 часова, приликом обављања редовних послова и задатака, полицијски службеницу су уочили лице Б.С. како крши полицијски час. Код Б.С. је утврђено присуство алкохола у организму од 1,89г/кг.

У протекла на 24 часа на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Бања Лука, због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица којим је забрањено кретање лица са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 22,00 до 05,00 часова, санкционисано је 9 лица. Да не користе личну заштитну опрему (заштитну маску) на јавним површинама, полицијски службеници су у протекла 24 часа затекли 17 лица, којима је у складу са Уредбом са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести уручен прекршајни налог.