Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Изведена акција „ВЕНТО“, расвјетљено 10 кривичних дјела

| Градишка | Четвртак, 21. мај 2020.

       Полицијски службеници Полицијске управе Градишка у сарадњи са Полицијском станицом Модрича и Полицијском управом Градачац лишили су слободе лице Б.И. из Градачца, те су том приликом расвијетлили укупно 10 кривичних дјела.

Наиме, у претходном периоду ова Полицијска управа је запримила више пријава које се односе на извршење кривичних дјела тешких крађа и крађа. У циљу расвјетљавања ових кривичних дјела,полицијски службеници ове Управе спровели су акцију кодног назива „Венто“. Предузимањем низа оперативних и истражних мјера и радњи полицијски службеници ове Управе дошли су до сазнања да се у везу са извршењем ових кривичних дјела могу довести лица Б.И. и В.Е. оба из Градачца. Лице Б.И. је пронађено и лишено слободе, док је за лицем В.Е. расписана потрага. У току истраге утврђено је да су ова лица вршила провале у породичне куће и помоћне објекте чији власницису привремено одсутни, као и у возила, након чега су вршили преметачину и том приликом су противправно присвајали различите предмете и новац. Отуђени предмети су привремено одузети, те ће послужити као доказ у даљем кривчном поступку.

Оперативни радници ове Управе и даље предузимају мјере и радње у циљу идентификовања евентуалних саучесника у извршењу ових кривичних дјела, као и проналаску лица В.Е. за којим је расписана потрага.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука под чијим надзором су предузимане мјере и радње.

 По комплетирању  предмета надлежном Окружном  јавном тужилаштву Бања Лука  против Б.И. и В.Е. биће поднешен  Извјештај о откривању кривичног  дјела и починиоца због постојања основа сумње да су починили 6 кривичних дјела тешке крађе, 3 крађе и 1 кривичног дјела Оштећење и одузимање туђе ствари.