Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Након потјере два лица лишена слободе

| Бања Лука | Четвртак, 21. мај 2020.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 20.05.2020. године слободе су лишили два лица иницијала А.Б. и С.С. због онсова сумње да су починили више кривичних дјела  „Крађа“.

Наиме, 20.05.2020. године око 10,50 часова, предузимањем оперативних мјера и радњи дошло се до сазнања да су лица иницијала А.Б. и С.С. у претходном периоду починили више кривичних дјела на подручју Гарда Бањалука те да управљају возилом марке Ауди А4 (Audi A4). Након што је уочено наведено возило у којем су се налазила лица А.Б. и С.С., полицијски службеници су издали свјетлосно и звучно наређење да зауставе возило, на шта су се лица оглушила и дала се у бјег. 

 Након потјере, полицијски службеници су их сустигли и лишили слободе.

 Код лица А.Б. и С.С. су пронађени  и одузети премети који се  могу довести у везу са извршењем  кривичних дјела „Крађа“.

О свему је обавјештен дужурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука.

Због насилничке вожње, непоступања по наређењу полицијских службеника и вожње са неприпадајућим регистарским ознакама против лица С.С. биће поднешен Захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду. 

Наведена лица се сумњиче да су у претходном периоду на територији Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине и Дистрикта Брчко починили више кривичних дјела.